24.05.2015 klokken 21:51:26

Hvis du har lest prosjektbeskrivelsen, vet du at Smile of Dracula er et kunstprosjekt som tar sikte på å bevare folks meninger for ettertiden. I tillegg er dette et prosjekt som oppmuntrer til kreativ tenkning, for du er vel enig i at verden kommer til å være temmelig annerledes om tre hundre år. Det meste vil være forskjellig fra dagens samfunn, ikke minst måten å tenke på.

Så når fremtidens mennesker en dag leser meningene dine samt andres reaksjoner på det du skriver, kommer de til å sette stor pris på å få høre sannheten. Ikke den historien politikerne vil skrive, men historien om de små menneskene, og hvordan vi opplever dagens virkelighet. Skriv derfor det du har lyst til, og ikke vær redd for å være oppriktig. Kjærlighet, humor eller spøkelseshistorier; bare slipp deg løs, og la tastaturet knitre.

Ellers er jo spam et velkjent problem på internett, og dette kunstprosjektet har gjentatte ganger blitt spammet av kulturvandaler som ikke forstår et kvekk på norsk, men tydeligvis har sans for Viagra. For å forebygge dette, er det nå bare registrerte medlemmer som kan skrive innlegg her. På den annen side kan man fortsatt være anonym, da det er helt i orden å bruke fantasiadresser som aa@aa.aa eller donald@duck.www ved registreringen. Anonymitet respekteres helt og fullt.

Og hva mer skal jeg si? Takk for at du fant frem til dracula.no, og velkommen til dette fargerike kunstprosjektet, Kunstner.
Vennligst Logg inn eller Registrer.

Hjem Hjem Hjelp Hjelp Søk Søk Medlemmer Medlemmer Logg inn Logg inn Registrer Registrer


   Smile of Dracula
   Den Vakreste Hemmeligheten
   Kropp og Skjønnhet

   Den Vakreste Hemmeligheten
« Forrige emne | Ingen emne »
Sider: 1  Svar Svar Varsling ved svar Varsling ved svar Send dette emnet Send dette emnet Skriv ut Skriv ut
   Forfatter  Emne: Den Vakreste Hemmeligheten  (Lest 3306 ganger)
Brian
Administrator
*****


   
Vis profil Hjemmeside E-post

Kjønn: male
Innlegg: 68
Den Vakreste Hemmeligheten
« Lagt inn: 22.11.2005 klokken 07:59:08 »
Svar med sitat Svar med sitat Rediger innlegg Rediger innlegg

Det er synd at jenter som ser seg selv i speilet ikke skjønner at de har en hemmelighet inni seg, innerst inne... For kjærlighet og skjønnhet er noe langt mer enn bare ord - det er faktisk to sider av samme sak. Og liker du små hemmeligheter, håper jeg du får lyst til å smile når du leser videre...
 
Vel - jeg er venn med ei koselig jente på 21; ei jente jeg kunne ha sagt mye positivt om. Men som du sikkert vet, lever vi dessverre i en verden der vi hele tiden får høre at vi ikke er "perfekte" nok; en verden preget av den gode, gamle Janteloven som forteller oss at vi ikke skal tro at vi er noe.
 
Så man kan se ei jente inn i øynene og få henne til å smile, men dersom man spør henne om hva hun oppriktig mener om utseendet sitt, kan det hende hun begynner å hakke på seg selv - ganske enkelt fordi hun føler at hun ikke strekker til i forhold til idealet der man helst bør se ut som en sylslank Barbie-dukke, og være "perfekt".
 
Men selv om man forteller henne at Barbie er omtrent like sexy som en stakkars grevling som ved en feiltagelse har forvillet seg inn i et gresk hønsehus, vil hun fortsatt føle at hun ikke er pen nok. Hvorfor? Kanskje fordi hun ikke ser det virkelige speilbildet sitt når hun ser seg selv i speilet, bare det speilbildet andre forteller henne at hun har...?
 
Slik er det også med jenta jeg har vært venn med i flere år. Du kan gjerne le av meg og kalle meg naiv når jeg sier at jeg tror at det er mulig å forandre verden, men det må vel være mulig...?
Så jeg har prøvd å gjøre mitt beste for å spre livsglede og oppmuntring rundt meg, og denne jenta har jeg virkelig forsøkt å muntre opp - uten at jeg helt får det til. Det virker som om hun ikke ser at det skjønnhetsidealet man ser på TV eller leser om i avisene - det mangler noe, nemlig kjærlighet.
 
Poenget er at hvis ei jente har et såkalt "perfekt" utseende, er hun trolig opptatt av dette. Bevares - det finnes sikkert utallige pene jenter der ute som har et hjerte av gull, men det jeg mener, er at det ikke finnes mennesker som er fullkomne...
Alle har vi våre små feil, og så lenge vi tar oss selv med et smil uten å ta alt så voldsomt høytidelig, er alt vel og bra. Men skal man være helt ærlig, må man innrømme at jenter som på liv og død vil være "perfekte", mangler denne egenskapen. Mange av dem er selvopptatte ikke bare med tanke på utseendet, men også når det gjelder andre ting. Ikke rart det er så mange skilsmisser i Hollywood...
 
Hva er kjærlighet? Å elske. Så ekte kjærlighet handler ikke bare om å velge et enkelt menneske og gi blaffen i resten av verden. For kjærligheten er større enn som så...
Kjærlighet går hånd i hånd med livsgleden, og omfatter livet selv. Å se på stjernene og føle et sukk innerst inne i hjertet, å kjenne vinden ruske i håret, å smile til et fremmed menneske, å trøste en venn som har det vondt; ei forelsket jente som deler ut smilet sitt til resten av verden og tør å vise hva hun føler, vil også være vakker...
For ekte skjønnhet er noe langt mer enn å bare se pen ut.
 
Men hvem er nå jeg som skriver dette? En liten kunstner som ikke er redd for å være ærlig i forhold til følelsene mine. For som du vel vet, er det så mange meningsløse normer og regler; så mange ting man "burde" og ikke burde gjøre. Uten at verden blir bedre av den grunn. Men jeg er kunstner...
Hvilket betyr at jeg kan tenke slik vi alle tenkte da vi var bittesmå og undret oss over den store verden som lå foran føttene våre. Så det barnet jeg en gang var, finnes nok fortsatt inni meg et eller annet sted.
 
For tenk så gåtefull og vakker verden egentlig er. Bare tenk på alle stjernene som lyser opp et univers fullt av mysterier som ingen har kommet til bunns i. Og tenk på naturen rundt oss...
På blomstene som strekker seg mot solen, på regndråpene som faller ned en varm sommerdag; tenk på alle de merkelige skapningene som lever i et hav som bølger frem og tilbake, alltid på vei mot et ukjent mål.
 
Høres jeg dum ut? Kanskje. For i en verden der alt, også sex, kan selges og kjøpes, er jeg bare en romantisk tosk som kunne ha fått en fransk kalkun til å hoppe ut av mikrobølgeovnen. Men hvis du tenker godt etter, så forstår du muligens hvordan vi kunstnere oppfatter verden. At det finnes mye rundt oss som er vakrere enn vi aner, bare vi tar oss tid til å tenke over det. Slik er det også med mennesker.
 
Du skjønner, ei jente ser helt annerledes ut når man tenker på hvem hun egentlig er. Har du f.eks. noengang tenkt over hvor langt universets stjernehav strekker seg, og at midt i alt dette er du det eneste mennesket med dine tanker og følelser? Ethvert menneske er unikt og kan aldri erstattes...
Så det er nettopp slik man bør se på ei jente, som Den eneste. Først da vil man innse hvor dyrebar hun virkelig er.
 
Det vakreste ei jente noengang har sagt til meg, var da ei kunstnerjente sa at jeg var for verdifull til å flørte med. Oooops...? Ble utrolig varm inni meg da. Og sant å si tror jeg verden hadde sett mye bedre ut hvis gutter ikke tok alt for gitt, og begynte å betrakte jentene med litt mer respekt.
Tenk om man kunne få jenter til å se bort fra den meningsløse selvkritikken der de føler at de ikke strekker til fordi de ikke er "perfekte". For det er så blodig urettferdig at ei flott jente som ser på deg med et par milde jenteøyne med latter i blikket skal føle seg mislykket fordi hun ikke er som Barbie-dukkene i Hollywood...
 
Herlighet, når man står foran ei jente og ser henne inn i øynene, står man også foran sjelen hennes. Vil man noensinne forstå alle hemmelighetene den skjuler? Aldri. Vil man noengang komme til bunns i all den skjønnheten som finnes der, innerst inne? Aldri. Vil man noensinne vite hvor lykkelig man er når man rører ved det myke kinnet hennes?
 
Duften. Skjønnheten som fylles av musikk uten toner. Man kan gjerne le av meg når jeg sier dette, men i forhold til kunsten er kvinnekroppen et kunstverk; en egen verden av skjønnhet uten ord...
Og dersom man bare anstrenger seg litt, kan man forstå at man står foran en engel som finnes skjult i dette ansiktet; i denne jentekroppen. En engel som ikke har noen pris som kan måles i kroner og øre, centimeter eller kilo.
 
Greit nok, det er sikkert mange som vil gjøre narr av meg og kalle meg et romantisk fjols, men da tror jeg neppe de som ler høyest aner hva kunst er. Så jeg kan likesågodt røpe en liten hemmelighet...
Saken er nemlig den at jeg har en rekke bokprosjekter på gang, og ettersom jeg altså synes det er urettferdig at så mange jenter føler seg mislykket fordi dagens skjønnhetsideal er å være "perfekt", har jeg begynt å arbeide med en annerledes bok; en bok om skjønnhet. Ikke det at det er noen lett oppgave, men når jeg først setter i gang, kan jeg skrive så blekket spruter.
 
Problemet er bare at kreative mennesker også kan være fargerike rotekopper, og jeg innrømmer ærlig at jeg kunne ha gitt en en svensk sel latterkrampe. Derfor sier jeg pent unnskyld til alle som har vært innom dracula.no den siste tiden, for som redaktør for denne siden burde jeg ha gjort en mye bedre jobb.
Tusen ganger unnskyld...
 
Men nå blir dette innlegget kanskje litt for langt, så jeg må nesten avslutte her. Uansett er det trolig mange som vil le av meg og påstå at jeg er helt på jordet når jeg snakker om skjønnhet. Alt burde jo kunne måles og veies? Nei, jeg tror ikke det... For selv om alle snakker om kjærlighet, har ingen noensinne sett den, liksom heller ingen kan komme til bunns i alle hemmelighetene som finnes rundt oss, både i universet og i ei jentes varme menneskesjel.
 
Ha en fortsatt koselig dag, og håper livet smiler til deg...! Smiley
 
(Dette innlegget la jeg inn på debattsiden til SOL i september, men enkelte ting jeg skriver blir jo først lagret her på dracula.no. Her er iallfall originalen, som mange tydeligvis har satt pris på.)
Logget

Brian M. Janice
Maya
Kunstner

E-post

Re: Den Vakreste Hemmeligheten
« Svar #1 Lagt inn: 20.06.2006 klokken 00:02:45 »
Svar med sitat Svar med sitat Rediger innlegg Rediger innlegg Fjern innlegg Fjern innlegg

Hei Brian!
 
Jeg må si at du virkelig skriver vakkert!
Det du skriver om er virkelig fint.
Og din beskrivelse av jenter er flott.
Jeg får nesten bedre selvtillit av bare dette ene innlegget her.
 
Du er slettes ikke noe fjols, jeg er en drømmer og romantiker selv, og jeg mener at alt for mange fokuserer på det menneskeskapte til å se alt det skjønne rundt dem. All magien, alt det vakkre like ved. En blomst, ett blikk, en jente, en gutt...
 
Når du får utgitt en bok (hvilket jeg håper du gjør) kommer jeg til å være den første til å løpe til butikken å kjøpe den.  
 
(Jeg vet ikke om den kom med første gangen, så jeg skriver igjen)
Logget
Sider: 1  Svar Svar Varsling ved svar Varsling ved svar Send dette emnet Send dette emnet Skriv ut Skriv ut

« Forrige emne | Ingen emne »Smile of Dracula is powered by YaBB 1 Gold - SP1.
YaBB © 2000-2001,
Xnull. All Rights Reserved.